Vaniljcupcake med hallon
ca 12 st 175 C
ca 12 st 175 C
Keep Calm and Eat a Cupcake
75 g smör, rumsvarmt
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm citronskal
1 tsk vaniljessence
1 ägg
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
2 tsk grädde
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm citronskal
1 tsk vaniljessence
1 ägg
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
2 tsk grädde
50 g smör, rumsvarmt
3½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk grädde
3½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk grädde
40 g hallon, frysta och tinade
Sätt på ugnen. Vispa smör, socker, vaniljsocker och citronskal poröst. Vispa ner ägget och vaniljessencen och vispa ihop till en smet. Rör ner mjöl och bakpulver och rör sedan ner mjölken och grädden. Fördela smeten i muffinsformar till hälften och grädda i ca 20-25 min i mitten av ugnen till dom är gyllende. Ta ut och låt dom svalna.
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Vispa i grädden och vispa 3-4 min så den blir fluffig. Mosa alla hallon förutom 12 och passera dom genom en sil så att bara saften blir kvar. När muffinsarna har svalnat lägg på ett hallon på varje och spritsa på frostingen och häll sedan hallonsaften över.
Hoppas det smakar!
Morsan kan intyga att de smakar ännu godare än de ser ut. Riktigt smaskens!
SvaraRadera