jul

måndag 24 september 2012

Citroncupcakes



Här kommer ett recept på underbart goda Citroncupcakes! Receptet kommer från den engelska boken "The hummingbird bakery, cupcakes and muffins". 1 cup = 240 ml
Citroncupcakes 12 st
1 cup mjöl
3/4 cup socker
1 ½ tsk bakpulver
2 msk finrivet citronskal
40 g rumstempererat smör
½ cup mjölk
1 ägg
Citronfrosting
2 cups florsocker
80 g rumstempererat smör
2 msk finrivet citronskal
2 msk mjölk
gul hushållsfärg (om man vill)
Muffinsarna
Sätt på ugnen på 170 C. Häll mjöl, bakpulver, citronskal och smör i en bunke och använd en elvisp och rör ihop ingredienserna på låg fart. När allt är blandat häller du sakta ner mjölken medan du fortsätter att vispa. Ha i ägget och fortsätt vispa till allt har blandat sig och blivit en smet. Stoppa 12 muffinsformar i en muffinsform, häll smeten i formarna upp till hälften. Baka dom i ugnen i ca 20-25 minuter, dom ska vara gyllende och om man sticker en provsticka i ska den komma ut ren. Låt dom svalna lite innan du tar upp formarna från plåten och ställer på ett galler och låter dom där svalna helt.
Citronfrostingen
Blanda ihop florsocker, smör, citronskal och gul hushållsfärg (om du använder) i en bunke med hjälp av en elvisp. När allt har blandat sig så sätter du vispen på låg fart och häller i mjölken, höj farten på vispen och vispa i minst 5 min, desto längre du vispar, desto fluffigare blir den.
När muffinsarna har svalnat har du på frostingen och deckorerar som du vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar