jul

måndag 24 september 2012

Tomatsoppa


När jag gör den här Tomatsoppan så vill jag gärna ha lite hetta i den men om man inte gillar det så är det bara att ta mindre Sambal oelek, du får helt enkelt ta efter din egen smak.

Tomatsoppa med Pasta4 port

2 port färsk tortelini
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk margarin
1 ½ msk mjöl
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk honung
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
½-1 tsk sambal oelek, efter smak
salt
peppar

färsk basilika
riven parmesan
rostade solrosfrön

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i fettet i en kastrull utan att den får färg. Vispa ihop mjölet med lite vatten och se till så att det inte är några mjölklumpar. Tillsätt mjölblandningen, vatten, buljongtärning, passerade tomater och tomatpurén i kastrullen och låt koka i fem minuter. Ha i honung, oregano, basilika och sambal oelek. Häll i pastan i soppan och koka efter anmärkning på paketet. När pastan är klar smakar du av med salt och peppar. Servera med färska basilka, parmesanost och rostade solrosfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar