Jag och mamma kom på det här receptet förra hösten då buskarna svämmade över av vinbär.
Ugn 175 C ca 35 min
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2-5 dl vinbär (så mycket du känner för)
smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2-5 dl vinbär (så mycket du känner för)
smör
Sätt på ugnen. Smörj och bröa en rund form.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjölet och bakpulvret. Häll smeten i formen. Lägg på vinbären och hyvla smör över så att det täcker hela kakan. Strö lite socker ovanpå och stoppa in i ugnen i ca 35 min till den har fått fin färg och genomgräddad.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjölet och bakpulvret. Häll smeten i formen. Lägg på vinbären och hyvla smör över så att det täcker hela kakan. Strö lite socker ovanpå och stoppa in i ugnen i ca 35 min till den har fått fin färg och genomgräddad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar