Lakritskladdkaka med citronkräm
Kaka
150 g smör
6 kickkolor, ca. 120 g
3 ägg
2½ dl socker
1½ dl mjöl
½ dl kakao
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform som är 20 cm i diameter
Smält smöret. Stäng av plattan men låt kastrullen stå kvar. Hacka kolorna i småbitar och häll ner i det smälta smöret. Rör om tills kolorna smält, ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Sikta ner mjöl, kakao och salt i äggsmeten, rör till en jämn smet. Rör slutligen ner smörblandningen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.
Ställ undan och låt svalna helt.
Citronkräm
2 dl crème fraiche
skal från 2 ekologiska citroner
4 msk citronsaft
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Tvätta av citronerna ordentligt, riv skalet fint och pressa ur 4 msk saft.
Vispa créme fraichen luftig och fluffig tills den får samma konsitens som väl vispad grädde, det kan ta några
minuter.
Vänd ner skalet och saften från citronen tillsammans med flor- och vaniljsockret.
Bred eller spritsa krämen över den avsvalnade kakan.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar