jul

söndag 20 oktober 2013

Citron- och vitchokladmoussé

Vi har på lördagskvällarna "Halv åtta hos mig" här hemma i familjen. Förra lördagen var det jag. Som efterrätt serverade jag denna. Till hade jag krossade vanilj drömmar och en hallonspegel. Det var riktigt gott! Fräscht och sött, perfekt balans om jag får säga det själv. Fick väldigt mycket beröm från övriga familjemedlemmar.

Citron- och vitchokladmoussé

100 g vitchoklad, finhackad
2 citroner, skal
2 ½ dl vispgrädde
1 gelatinblad

Lägg gelatinbladet i blöt i ca 5 min.Vispa 2 dl vispgrädde i en skål. Blanda chokladen och citronskalet i en skål. Koka upp resterande ½ dl grädde och rör ner gelatinet. Häll den värma grädden över chokladen lite i taget. Rör om så det smälter. Smälter det inte helt så kan du sätta den över vatten bad en stund. Vänd försiktigt ner resten av grädden i chokladblandningen. Rör så den blir omblandad och häll upp i en burk eller liknande. Ställ in i kylen till den stelnat, ca 2 h. Klar att servera!

1 kommentar:

  1. Och att det var hur gott som helst kan mamman intyga! Men nu vill jag läsa om dina matäventyr i Stockholm!

    SvaraRadera