jul

söndag 8 september 2013

Frukostfrallor

Receptet på dessa frallor innehåller vetesurdeg, man bakar ut frallorna på kvällen och låter dom sedan jäsa i kylen över natten, på så sätt får du en väldigt god och lyxig frukost utan att behöva gå upp i ottan!
Receptet kommer från boken "Surdegsbröd" av Martin Johansson

Frukostfrallor
dag 1, tidig kväll

50 g vetesurdegsgrund
250 g vatten
3 g jäst
350 g vetemjöl special
7 g salt
10 g hela linfrön
20 g solrosfrön

Rör ihop allt förutom saltet för hand i en bunke. Låt vila i 30 minuter, tillsätt salt och arbeta degen några minuter till. Täck med plast och låt jäsa i 1-1½ timme. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela degen i sex bitar. Rundriv bitarna och lägg dem på ett bakplåtspapper på en bricka och ställ in i kylskåpet.


Dag 2, morgon
Ta fram bullarna ut kylskåpet och sätt ugnen på 275 grader med en plåt i mitten och en oöm plåt längst ner. Pensla bröden med vatten och strö på lite linfrön och solroskärnor. Sätt in bröden i ugnen och lägg några isbitar på nedersta plåten. Sänk värmen till 250 grader och låt bröden stå i 15-20 minuter eller tills de fått fin färg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar