4 port.
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ vaniljstång
2 gelatinblad
25 g nötter, jag använde hasselnötter och mandlar
1 msk ljus sirap
flingsalt
50 g hallon
½ tsk limeskal
½ tsk florsocker
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Dela vaniljen och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång plus frön. Låt småkoka två min, dra från plattan. Ta upp vaniljstången och krama ur gelatinbladen och lägg ner i grädden. Rör om och låt dom smälta, ställ kastrullen åt sidan en liten stund så det får svalna lite. Fördela sedan gräddblandningen i glas och ställ in i kylen för att stelna i minst 2 timmar.
Rosta hasselnötterna några minuter i ugnen. Häll upp dom på en handduk och rulla dom mot varandra så att så mycket av skalet lossnar. Hacka nötterna i lagom stora bitar (Till hit kan det förberedas). Värm upp en stekpanna och häll i sirapen. När den börjar bubbla häll i nötterna. Dom blir väldigt varma och klibbiga. Dra åt sidan. Om dom blir för kalla blir dom svåra att lossa på.
Passera hallonen genom en sil, blanda med limeskal och florsocker.
Häll upp hallonsåsen på pannacottan och garnera med nötterna. Servera och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar